Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام عکاشه گفت: تهران و البرز فوق العاده زلزله خیز هستند.بر اساس مطالعات انجام شده دو تا سه بار منطقه تهران قدیم به شکل کامل از بین رفته است.

به گزارش برنا؛ زلزله، کابوسی است که سال های سال برای تهران خطرناک ارزیابی شده است. کابوسی که احتمال آوار ساختمان های نا ایمن در پایتخت وجود دارد. این روزها با گرمای هوا برخی افراد عنوان می کنند ممکن است آتشفشان دماوند فعال شده باشد چرا که گرمای هوا در شب هنگام تداوم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از اینکه این ادعاها تا چه میزان کارشناسی و درست است به راستی خطر زمین لرزه چقدر به تهران نزدیک است؟

تهران دوبار در طول تاریخ نابود شده است

بهرام عکاشه، پدر علم زلزله‌شناسی ایران و رئیس سابق بخش زلزله‌شناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران درباره وضعیت زلزله تهران به خبرنگار برنا گفت: با بررسی وضعیت زلزله در تهران باید به این امر تاکید کرد که در طول تاریخ تهران دو بار نابود شده است و احتمال  نابودی تهران وجود دارد.

پدر علم زلزله‌شناسی ایران با بیان اینکه زلزله خبر نمی‌کند، افزود: کوه‌های البرز، زاگرس و دیگر کوه‌ها در شمال تهران فعال هستند و همین مقوله امکان وقوع زلزله را افزایش می‌دهد.

او تاکید کرد: با وجود فعالیت کوه‌ها در تهران و خطرات آن تنها اقدام این است که در مجله‌ها و رسانه‌ها به کررات مسئله زلزله خیزی تهران مطرح شده است.

 پدر علم زلزله‌شناسی ایران ادامه داد:  جمعیت کلانشهر تهران روز به روز افزایش پیدا می کند که این پدیده افزایش ترافیک  و افزایش برج سازی و انبوه سازی‌های ساختمانی را به دنبال داشته است.

البرز و تهران فوق العاد زلزله خیز هستند

عکاشه تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده دو تا سه بار منطقه تهران قدیم به شکل کامل از بین رفته است. تهران در دامنه البزر است و هر دو فوق العاده زلزله خیز هستند.

مراکزی برای اسکان مردم در مواقع زلزله ایجاد شود

 او با بیان اینکه تهران و البرز به شدت زلزله خیز و تنها اقدام در این شرایط آمادگی است، افزود: پیشنهاد می‌شود تا مردم در نقاطی که به گردش می‌روند اتاقک‌هایی آماده کنند و در مسیر عبور لباس و وسایل مورد استفاده مردم را قرار دهند تا در مواقع بحرانی مردم در این اماکن اسکان پیدا کنند.

 به گفته عکاشه چندین بار تهران فعلی در سده‌های گذشته از بین رفته است. تهران و دامنه البرز زلزله خیز است و زلزله هم خبر نمی‌کند.

علم ناتوان در اعلام زمان وقوع زلزله/ امکان وقوع زلزله در هر مکان وجود دارد

 او درباره فعالیت آتش‌فشان در اطراف تهران اظهار کرد: هنوز علم زلزله نمی‌تواند درباره زمان وقوع زلزله خبر دهد. هرچند در دامنه البرز بارها زلزله اتفاق افتاده است. باید تاریخ منطقه تهران قدیم را مطالعه کرد چون در هر لحظه امکان وقوع زلزله وجود دارد. هنوز علم زلزله‌شناسی قادر به پیش بینی زلزله نیست.

پدر علم زلزله‌شناسی ایران با بیان اینکه حدود 90 پایگاه زلزله شناسی در ایران راه اندازی شده است، افزود: البته این تعداد کافی نیست، چون منطقه تهران بارها نابود شده و باید آماده بود تا هنگام وقوع زلزله از اتاقک های تعبیه شده کنار پارک‌ها  استفاده کرد.

عکاشه گفت: تهران در منطقه زلزله‌خیز قرار دارد. دامنه البرز زلزله خیز و هر لحظه امکان وقوع زلزله در تهران وجود دارد. بدون ترس باید برای مقابله با زلزله در هر لحظه آماده بود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پدر ایران دانشگاه تهران برنا ترافیک برج زلزله تهران زهرا سلیمانی بهرام عکاشه پدر علم زلزله شناسی ایران امکان وقوع زلزله منطقه تهران نابود شده زلزله خیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۵۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران

به گزارش خبرگزای مهر، دکتر محمد حسن بازیار در آیین افتتاح نهمین کنفرانس زلزله که در سالن همایش‌های برج میلاد در حال برگزاری است، گفت: نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی از امروز، سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت آغاز به کار کرده است و تا روز پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد ادامه دارد.

وی با اشاره به حضور ۶ سخنران خارجی کلیدی در این کنفرانس، اظهار کرد: در این رویداد ۴۱۵ مقاله داخلی و ۴۳ مقاله خارجی ارائه می‌شود که از این تعداد ۲۱۱ مقاله شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

بازیار، زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران را از جمله محورهای مقالات این کنفرانس ذکر کرد و یادآور شد: سخنرانان بخش خارجی از کشورهایی چون آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، امریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، چک، سوئد، فرانسه، نیوزلند و هند خواهند بود.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، تمرکز اصلی این کنفرانس را حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ کلانشهرهایی چون تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد عنوان کرد.

وی تاکید کرد: در روزهای برگزاری کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در حوزه‌هایی چون ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های تاب‌آور برگزار می‌شود.

بازیار اضافه کرد: بر اساس داده‌های به دست آمده در این کارگاه‌ها، در تلاش هستیم که در انتهای این کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری و مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسؤولان و سیاست‌گذاران تدوین شود.

رییس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، این کنفرانس را رویداد تبادل تجربیات دانست که در طی آن راهکارهایی برای کاهش تلفات به عنوان یکی از اولویت‌های مدیریت بحران مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کد خبر 6099043

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • ماجرای اعطای وام به مدیران شهرداری چه بود؟
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران